Actief met ‘Uit Welke Beker’

30862 foto Croese Willem 1961-01-15De stichting ‘Uit Welke Beker’ ken ik vanaf het begin, ik las destijds een artikel in de krant en vond een familiestichting bijzonder die alle varianten op mijn achternaam en van al die anderen helpt onderzoeken. Ik meldde mij aan als donateur en bezocht meteen de allereerste familiedag in Huizen waar het startsein gegeven werd. Het was apart, want qua klank zong onder meer mijn achternaam door de zaal met de wetenschap dat je al die namen niet hetzelfde schrijft.

Iedere K(C)roes(en) heeft een eigen geschiedenis en dan komen de verhalen, maar ook de onderzoeken en bewijsstukken tot complete stambomen. Nieuwsgierig als dat ik ben bleef ik donateur en was regelmatig actief voor de stichting. Toen ik Wil Furrer–Kroes vorig jaar een paar keer sprak begreep ik snel dat ik nog steeds met een bevlogen mens te maken heb die het als een ware sport ziet om allerlei gegevens te verzamelen en samen te voegen tot de juiste stammen.

Prachtig, maar Wil moest het doen zonder medebestuursleden. Wij plaatsten een oproep in het familieblad maar helaas mocht dit niet baten, niet geheel verwonderlijk want menige organisatie heeft moeite met het vinden van kader. Ik meen dat te weten omdat ik in het dagelijks leven ook maatschappelijk actief ben en zie hoe lastig het kan zijn om je te verenigen in een tijd waar de individu voorop staat.

Maar niet getreurd, ik ben bereid om Wil te helpen en uiteraard de stichting, immers deze club houdt de familiegeschiedenissen levendig en dat is voor velen een hoop waard. Vanaf begin 2016 ben ik voorzitter van ‘Uit Welke Beker’ en hoop in die hoedanigheid in de naaste toekomst u als donateurs te ontmoeten en om samen activiteiten te ontwikkelen waar wij allemaal plezier aan beleven. De website is intussen vernieuwd door webmaster Haime Croeze en dat ziet er prachtig uit. Kortom er zit volop beweging in onze familiestichting en dat doen wij samen met u als donateur.

Willem Croese – Voorzitter ‘Uit Welke Beker’